Русия започна доставянето на една батерия системи за противовъздушна отбрана Панцир-С1

...
Русия започна доставянето на една батерия системи за противовъздушна отбрана Панцир-С1
Коментари Харесай

Сърбия купи руски комплекси "Панцир С1" срещу американски изтребители

Русия стартира доставянето на една батерия системи за противовъздушна защита " Панцир-С1 " за Сърбия, предава РИА Новости. 

Миналата година двете страни сключиха контракт за доставка, а в този момент е започнала неговата реализация, която ще завърши през 2020 година “

Панцир-С1 съгласно класификацията на на НАТО – SA-22 Greyhound (хрътка)) е руски самоходен зенитен ракетно-артилерийски комплекс (ЗРАК) с наземно и морско базиране.

Една батерея включва шест " Панцир-C1. " В края на октомври президентът на Сърбия Александър Вучич приказва по време на ученията „ Славянски щит “ за покупката, само че тогава ставаше дума единствено за един комплекс.

Тогава Вучич акцентира, че Белград има предпочитание да разполага във въоръжението си със С-400 „ Триумф “.

Сърбия е измежду най-големите вносители на съветско оръжие и военна техника в Европа. По-рано Белград купи 7 вертолета Ми-17 и Ми-35 от Москва, а също по този начин получи като подарък 6 изтребителя МиГ-29 и 10 бронетранспортьора БРДМ-2МС. 

Сърбия купува комплекси за противовъздушна защита, до момента в който останалите страни в региона, в това число и България купуват изтребители основно американски

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР